luni, 19 martie 2007

Adio Elvis

Claudiu Saftoiu si-a dat demisia din functia de director SIE. Dupa cum bine stie domnia sa este sotul purtatoarei de cuvant a presedintiei distinsa Adriana Saftoiu. Fara discutie Claudiu Saftoiu este sau cel putin era omul lui Basescu.
Claudiu Saftoiu a demisionat, sau a fost fortat sa demisioneze datorita unor afirmatii grave facute in cadrul audierilor facute de Comisia condusa de Felix Motanul. Potrivit acestor afirmatii, SIE a urmarit telefoane cu tehnica de interceptare proprie doar cu mandat de la Procurorul General si nu cu autorizarea judecatorului asa cum prevede legea si Constitutia.
Ce se intelege de aici.
Mult cantata reforma in justitie coordonata de la Cotroceni si aplicata de mult prea curata Monica Macovei este doar un foc de paie. Basescu se vrea un sef de stat care conduce exclusiv dupa practici totalitare. Uniunea Europeana a fost bagatelizate de marele sef al poporului, Traian Basescu Intaiul.
Lui Claudiu Saftoiu i-a zburat pasarica din gura, nefiind atat de abil ca cel care l-a propulsat in aceasta functie. Sau poate ca Elvis este chiar cinstit.
Traian Basescu l-a sacrificat pe Saftoiu si il pregateste pe Stanisoara ca inlocuitor. Marinarul isi sacrifica toti colaboratorii in afara de Blonda politicii romanesti.
Antena 3, Realitatea si mai ales Adevarul ( ziarul lui Patriciu ) care a publicat primul stenograma in care Saftoiu recunoaste practicile totalitare ale SIE, au dezbatut scandalul.

Se impun doua intrebari.
1. Claudiu Saftoiu joaca la cacealma tinand cont ca pana acum nu si-a inaintat-o parlamentului si si-a anuntat-o in presa, asta pentru a deturna atentia opiniei publice de la consultarile de maine de la Cotroceni ?
2. Traian Basescu a primit o lovitura interesanta de la Felix Motanu – recte Voiculescu seful Comisiei care analizeaza pertinenta suspendarii presedintelui ?

Indiferent de logica intrebarilor si de promtitudinea raspunsurilor un lucru imi este foarte clar. Securitatea lucreaza, acum in era europeana a Romaniei, in sprijinul presedintelui. Chiar daca intamplator el este acum Basescu.
La buna citire....

Niciun comentariu: