sâmbătă, 14 aprilie 2007

Haide Steaua?

Steaua Bucuresti. Cum care Steaua? Echipa aia nebuna care castiga Cupa Campionilor Europeni. Echipa port drapel a fotbalului romanesc. Steaua Bucuresti care spulbera Honved si Galatasaray. Steaua care stralucea cu Barcelona.

Astazi este decat un discurs. Gloria Bistrita a avut doua ocazii si Olaroiu s-a dovedit marele tactician. MeMe a ramas in staul ceva vreme. Mulgioi a parasit stadionul. Raman in schimb milioanele de suporteri. Tigani sau arolaci, intelectuali sau Basesci, fotbalul este o evadare din cotidian. Si cand cotidianul este confiscat de tot felul de razboinici, care ori sar cu pumnul in proprii suporteri sau vorbesc de sange sudoare si lacrimi, atunci si ultima iluzie e ingropata in pamanturile Piperei.

Steaua e martelata. Este nevoie de un nou antrenor. Olaroiu e depasit. Ar trebui adus Panduru. Fluiera ca un mitocan si se cearta razboinic in lumina nocturnei.

Sa invatam din modestia lui Nelutu Sabau. Si din apatia lui Bergomi.

Razboiul e tacticizat. Gornistii sa joace in alta divizie.

Candva Steaua Bucuresti rupea lumea in doua. Intre Est si Vest. Fotbalistic vorbind. Acum doar o irita, printr-un Me Me si BEEEcali.

Haide Steaua...


Niciun comentariu: