joi, 12 aprilie 2007

Romania eterna si fascinanta

Basescu isi va da demisia. Daca suspendarea ii va fi pusa pe masa de Parlament.
Aceasta ,,stire’’ este scoasa din context. Basescu nici macar nu a spus asa ceva. Cotidianul lui Vantu a titrat altceva.
Ion Iliescu era poate cel mai nimerit sa joace ca si unicul si dreptul conducator. Din fericire s-a corijat din mers. A inteles ca desprinderea de trecut este vitala Romaniei. Uneori nu i-a convenit. A derapat in trecut pentru a se aseza mai ferm pe soseaua prezentului. Declaratia lui de astazi vis a vis de suspendare a fost intr-un sens un exercitiu de democratie. Important nu este ca Basescu sa fie suspendat. Important este sa aratam oricarui presedinte pisica parlamentului. Sa-l tragem de urechi prin institutiile statului atunci cand acesta se viseaza pe rand si Dumnezeu dar si Dracul. Presedintele este un surub din acest interesant angrenaj care se cheama democratia. Niciodata nu va fi un motor. Sau mai rau un sofer beat. Sau cel putin asa ar trebui.
Basescu pune la punct parlamentul considerandu-l un mus pe o flota fara timona dar cu un comandant pur sange.
Poporul roman are in sange gustul pentru martiraj. ,,Saracu’’ si inocenta presedintelui exulta.
Fireste ca Basescu va castiga in toate variantele. El ca persoana. Chiar daca, mult mai tarziu,vom vedea ca noi pierdem. Ca si mentalitate.
Crin Antonescu a declarat la Sinteza zilei ca Basescu indiferent de ce va face este inutil Romaniei. Ce castiga poporul roman din realegerea sa. Iata un discurs electoral.
Genul acela de mingie ridicata la fileu pe care Basescu o va plezni intr-o scarba triumfala.
Ca om politic trebuie sa simti prezentul pentru a construi viitorul. Chiar si atunci cand clipa iti fuge de sub picioare.
Becali isi rade in barba. Miorita canta la fluier. Si noi suntem turma. Chiar daca Basescu are toiagul, marile ne vor inghiti.
Castigam experienta...La nesfarsit..

Niciun comentariu: