joi, 22 martie 2007

Alegeri anticipate?

Basescu joaca la timona. A trimis scrisoarea pierduta printre biletelele Elenei Udrea. Poporul este in delir. Sa scapam tara de hoti, corupti, si iar hoti si iar corupti. Sunt doua variante in scrisoarea pierduta a presedintelui. Alegeri anticipate si doar alegeri anticipate. Sa fie tradare dar s-o stim si noi.
PNL-ul suge sangele boporului. Cu drenajul PSD.
Constitutia Iorgovana ii sufla din pupa marinerului care nu vrea sa ramana repitent. Domnul Goe este resuscitat.
Maine incepe circul. Chiar daca leii vor intra mai tarziu in arena.


update via Hotnews

Scrisoarea pierduta intre biletele:

Vă mulţumesc pentru participarea la runda de consultări din 20 martie 2007, pe care am organizat-o cu scopul de a face o evaluare cât mai corectă a prezentei situaţii politice. Din dialogul purtat cu delegaţia fiecărui partid au rezultat următoarele realităţi:
1. În Parlament funcţionează acum o majoritate fluctuantă, care se modifică de la o zi la alta, schimbându-şi compoziţia chiar şi la nivelul dezbaterii unor articole de lege;
2. Dorinţa legitimă a formaţiunilor politice parlamentare de a găsi, la propriul nivel, o soluţie pentru depăşirea acestei situaţii generatoare de instabilitate politică şi care poate afecta buna funcţionare a instituţiilor statului;
3. Relaţiile din interiorul coaliţiei de guvernare s-au deteriorat, ceea ce face mai puţin probabilă găsirea unei soluţii viabile în interiorul arcului guvernamental.
Din punctul meu de vedere, bazat pe obligaţia de a veghea la respectarea ordinii constituţionale şi la buna funcţionare a instituţiilor statului, vă propun spre analiză următoarele variante pentru depăşirea actualei situaţii politice:
1. A devenit imperativă restabilirea unui raport transparent între Guvern şi majoritatea parlamentară. Nicio guvernare nu este democratică dacă raportul Guvern-Parlament este discontinuu şi netransparent.
Consider că este necesar ca actualul Guvern, sau un Guvern restructurat, să se prezinte de urgenţă în faţa Parlamentului, pentru a obţine votul de încredere menit să consfinţească graniţele unei majorităţi parlamentare care-şi asumă politic susţinerea executivului şi îi oferă, astfel, o veritabilă legitimitate democratică.
Chiar dacă Parlamentul ar acorda votul unui Guvern eventual restructurat, nu avem garanţia că, după învestitură, vom elimina riscul perpetuării unor majorităţi conjuncturale. Problema de fond este generată de faptul că actualul Guvern, aflat în minoritate, alimentează o relaţie ambiguă între putere şi opoziţie. De aceea, îmi exprim opinia că este oportună degajarea unei majorităţi care să-şi asume explicit guvernarea, pe baza unui program convenit de către partidele componente.
Numai o majoritate parlamentară funcţională poate garanta continuarea reformelor din domenii precum sănătatea, învăţământul, justiţia, creşterea capacităţii de absorbţie a fondurilor europene şi continuarea energică a luptei împotriva corupţiei. Interesul naţional pretinde un Guvern puternic şi stabil, care să poata face faţă cu succes priorităţilor post-aderare.
2. În ipoteza că votul de încredere nu va fi solicitat, iar precizarea majorităţii parlamentare existente nu se va realiza, soluţia democratică obligatorie pentru întreaga clasă politică este organizarea de alegeri anticipate. In lipsa unor solutii politice transparente, specifice democratiei, nimeni nu are dreptul de a-i interzice poporului român, ca titular al suveranităţii, deplina libertate de a-şi exprima opţiunile electorale.
Îmi exprim speranţa că, indiferent de interesele partizane, veţi lua deciziile capabile să garanteze buna guvernare a ţării, în respectul sincer al tuturor cetăţenilor României şi al valorilor europene


UPDATE2    Niste carcotasi...

Niciun comentariu: