joi, 5 aprilie 2007

Alianta a murit! Oare..

,,Am avut un guvern minoritar, acum avem unul ultra-minoritar, la cheremul unor partide care nu îşi asumă transparent puterea. Seamănă cu un consiliu de administraţie care reprezintă interesele de afaceri, nu interesul general. Cei care vor un guvern slab sunt profitorii actualului sistem pus la punct după 1989”

Basescu joaca la baioneta. Noul justitiar e mai mult decat un ,,Razboinic al luminii’’ el este martirul, messia, Providentialul. A semnat decretele de numire ale ministrilor. A vorbit clar si raspicat. A punctat decisiv. Zambetul s-a transformat in sarcasmul celui care isi duce crucea pe Golgota neamului.

Nu intamplator Basescu a jucat castigator. Curtea Constitutionala a decis cu putin tim inainte de iesirea la rampa a presedintelui ca modificarea Legii referendumului este neconstitionala. Adica, pentru demiterea presedintelui este nevoie de o prezenta la vot de 51 la suta dintre persoanele cu drepturi electorale si fireste votul acestora favorabil demiterii.

Asta inseamna ca Basescu s-a transformat peste noapte in Arhanghelul dreptatii. Si ca orice sfant e intangibil si deocamdata inamovibil in calendarul memoriei colective. Orice ostracizare a unui erou este un bumerang.

Crin Antonescu a vorbit despre Basescu ca despre un inamic al statului de drept. Cu duritate si cu emfaza. A pomenit de familia Cocos si fratele presedintelui. A scrasnit vorbind de afacerea Mihaileanu. L-a acuzat pe Basescu de coruptie si de hotie.

S-ar parea ca Alianta a murit.

Nici macar. Ea este resuscitata la nivel de teritoriu. In postul imediat voi explica de ce.

Niciun comentariu: