joi, 5 aprilie 2007

Basescu reloaded

Curtea Constitutionala a decis. Basescu nu este un dictator si suspendarea sa este lipsita de orice motiv constitutional. Basescu nu a incalcat Constitutia. Votul Curtii este unul consultativ. Adica Parlamentul il poate suspenda daca noua masina de vot functioneaza ca la investitura noului guvern.

Aceasta decizie are o importanta covarsitoare. Amintiti-va ca Marti in parlament, Geoana vorbea de importanta Curtii Constitutionale. Vorbea de respectul datorat neconditionat acestei institutii. Se declara intrigat de presiunile care se fac asupra judecatorilor Curtii. Se referea probabil la acuzatiile facute in presa care vizau doi judecatori banuiti ca ar fi facut politie politica.
PSD-ul a fost cel care a declansat procedura de suspendare. Tot el a intocmit ,,rechizitoriul’’ ostracizarii presedintelui. Armata de juristi cu parintele constitutiei in frunte s-au straduit sa gaseasca argumente irefutabile. Tiranul trebuie dat jos. Curtea Constitutionala a decis ca Basescu nu a incalcat Constitutia ceea ce inseamna ca a respectat-o ad literam.

Daca PSD continua procedura de suspendare inseamna ca incalca voit Constitutia. Basescu va fi martirizat de grupurile de interese. Va fi un soi de haiduc haituit de potera. Va trece de referendum si va veni reincarcat.

Basescu are vant din pupa. Chiar si pe o corabie aflata inca in deriva.

Niciun comentariu: